Allergi mot japanska spetsar

Är en allergivänlig hund? Är japansk spets lämplig för allergik? Djurhår växer inte för alltid, och förr eller senare faller ut, vilket kan orsaka allergisk reaktion i värden.

Allergi mot japanska spetsar bild med fakta om hund

Hundar är garanterade att inte orsaka allergier i naturen inte existerar, detta gäller även den japanska spetsar. Vissa arter har dock fysiologiska egenskaper som minskar eller till och med negerar sannolikheten för dess manifestation.

Vad är källan till allergier

I motsats till den rådande åsikten, riva, rinnande näsa, nysning, andfåddhet orsakas inte av den japanska Spetsens hår — det är bara en bärare av irriterande ämnen (som damm, blompollen, mjäll etc.)

Djurallergener tenderar att överföras genom luften. Dessa stimuli klamrar sig fast vid små partiklar av damm och är i luften under lång tid.

En ytterligare källa till allergener är ett specifikt protein som bildas på djurets hud som ett resultat av aktiviteten av ektoparasiter eller patologiska processer i de övre skikten av epidermis. En viktig roll i utvecklingen av allergier hos människor och spelar en speciell substans som finns i hundens saliv. Det är därför japanska spetsar med ökad salivation, älskar mycket piercing skälla, att ha är inte önskvärt.

Japansk Spets är den mest ofarliga hundras på grund av sin långa och fluffiga päls. Även om de fäller, men det fallna håret förblir vanligtvis på kroppens yta och avlägsnas endast vid kamningstillfället och håller fast vid borsten.

Allergi mot hundar kan orsaka sådana sjukdomar hos människor:

 • allergisk rinit: nysningar, nästäppa klåda och nästäppa;

 • allergisk konjunktivit: klåda, lakrimation, puffiness, ögonrödhet;

 • astma: torr hosta, andfåddhet, andfåddhet eller kvävning;

 • urtikaria: klåda, hudutslag.

Alla husdjur kan orsaka en allergisk reaktion, som kan vara medfödd och förvärvad. Och ibland misstänker en person i många år inte att han har en sjukdom tills ett husdjur dyker upp i huset. Helst innan du har en japansk spets, att kommunicera med honom ofta: i kennel eller att besöka utställningen. Om det finns allergi, bör det vanligtvis visas inom två timmar.

Är japansk spets allergivänlig?

Är den japanska spets hypoallergen? Ja, eftersom dess täta kappa förhindrar manifestationen av hudsekretioner, och därför deras lilla i luften, vilket är avskräckande för allergiska reaktioner. På grund av spetsar långa och tjocka hår hålls fallande hår inuti pälsen, även under fällning, än att förhindra spridning av patogener allergier. Frekvent kamning hjälper till att minska risken för biverkningar.

Allergiska personer bör bara starta dem om de är redo att tvätta den japansk spets 1-2 gånger i veckan. Detta kommer helt att minska risken för en allergisk reaktion.

Den lilla storleken på den japanska spetsen tillåter honom inte att ta på sig ett stort antal allergiska stimuli. På grund av det faktum att spets anser sig vara den viktigaste i huset, kan han skälla mycket och sprida överdriven saliv, vilket kan vara orsaken till en allergisk reaktion. Men samtidigt producerar det lite specifikt protein, vilket är gynnsamt för den allergiska personen.

Minska risken för allergier

Med mindre manifestationer av allergier kan du vidta ett antal åtgärder för att förhindra det:

 • utför daglig våtrengöring av huset;

 • ta bort alla " dammsamlare — - mattor eller byt ut dem med hypoallergena;

 • systematiskt kamma och tvätta den japanska spetsen, eftersom husdjur tar pollen till ullen;

 • låt inte spets sova med dig i samma säng, samt att förbjuda sin vistelse på soffor och stoppade möbler;

 • när mjäll visas i japanska spets, behandla;

 • korrekt Sjuksköterska husdjuret, avvänja okontrollerat skälla och utveckla minimala metoder för särskild träning;

 • tvätta händerna noggrant efter att ha hanterat djuret;

 • köp en bra och beprövad luftrenare.

Allergiska reaktioner vid japansk spets

Den japanska spetsen hud reagerar ofta med utslag. Reaktionen sker såväl som hos personer på produkter, läkemedel, tvättmedel och många andra saker. Det viktigaste är att märka symptomen i tid och hitta ett allergen. Om du märker att din hund kliar på samma plats, börjar kappan tunna ut, dra hår och underfur och ta en titt. Huden är röd, utslag eller små blåsor? Mest troligt är det en allergi. Behandlingen innehåller flera huvudpunkter-uteslutande av allergen från husdjursanvändning, tar antihistaminer och applicerar salvor till utslaget. Systemet kommer att utse en veterinär, och din uppgift är att följa rekommendationerna. För att förhindra nya utslag vid japansk spets kommer att hjälpa till att befria hunden från kontakt med allergenet.