Hur länge lever en japansk spets

Vad beror livslängden på? I genomsnitt varar livet för japansk spets från 10 till 16 år. Ibland finns det undantag när djuret lever 18 eller 20 år.

Hur länge lever en japansk spets bild med fakta om hund

Medellivslängd av japansk spets (ålder): 10-16 år

Hur många bor i genomsnittlig Japansk Spets anges i litteraturen som ägnas åt rasen. Denna siffra varierar från 10 till 16 år. Under idealiska förhållanden, när djurets hälsa underhålls noggrant, kan det leva upp till 20 år. För korrekt drift av hundens kropp tar hänsyn till faktorer som påverkar djurets livslängd. Utan detta förlita sig på det faktum att djuret är runt under mycket lång tid, är det omöjligt.

Genomsnittliga livslängden för rasen

Den japanska spetsen kan alltid erkännas enligt kroppens proportionella struktur. Djurets figur liknar en kvadrat. Spets - kappan är tjock och vacker med en tät underrock. Varje hund har sina egna nyanser i utseende och livslängd. Man tror att ju mindre hundens storlek desto längre kommer den att leva. Så är inte alltid fallet.

Livslängden påverkas av många faktorer, inklusive näring, villkor för frihetsberövande, korrekt vård etc. Men den genetiska predispositionen bör inte diskonteras.

Vit Japansk Spets denna hund är medelstor och vit päls. Djuret är glatt och glatt, älskar att leka med barn. Denna Spets kan leva upp till 16 år.

För ägaren till den japanska spets är en trogen vän och följeslagare för promenader, och någon pålitlig vakt och beskyddare. Den genomsnittliga livslängden för dessa hundar-13 år, och i undantagsfall kan leva upp till 20 år.

Negativa faktorer som minskar åldern på den japanska spetsen

Den japanska Spetsen liv påverkas av många faktorer. Först och främst är det en sjukdomarna som är karakteristisk för japansk spets. De kan utvecklas som ett resultat av felaktig vård och underhåll av djuret. Dessa sjukdomar inkluderar:

 • inflammation i tarmen eller bukspottkörteln;
 • neoplasmer av både inre och yttre organ;
 • störning av lever, hjärta;
 • ledsjukdom;
 • skador (frakturer, dislokationer).

Bensystemet i den japansk spets är en mycket bräcklig struktur. Därför, om ditt husdjurs kropp inte får tillräckliga mängder kalcium och andra vitaminer, mineraler och spårämnen, kan skador inte undvikas. Betydelsen av fysisk aktivitet är också svår att överskatta. Brist på rörelse leder till bräcklighet och deformation av ben och leder. Och detta faktum är inte exakt bidrar till att öka livslängden.

Nutrition japanska Spets bör balanseras och överensstämma med hans ålder och vikt. Billig eller fel torr mat kan vara en orsak till fetma. Övervikt sätter stress på ben och hjärta och har en negativ inverkan på livet. Brist på vitaminer kommer att leda till utarmning av hundar och störningar i de inre organen.

Stress har också en viktig roll i spets hälsa. Hundar är för intryckbara och för starka negativa känslor kan leda till hjärtinfarkt. Frånvaron av vaccination valpen gör den sårbar för sjukdomar som enterit eller distemper. Och de kan sluta i döden.

Att ignorera droger som ger skydd mot parasiter, försvagar djurets immunförsvar och ger honom obehag.

Hur förlänger du en hunds liv?

Japansk Spets är en söt, tillitande varelse som, oavsett storlek och ålder, behöver kärlek, vård och kommunikation. Till fluffigt husdjur levde ett långt och lyckligt liv, du måste stärka immuniteten från valpåldern. Denna hundras är mycket mottaglig för stress, så de måste skyddas mot negativa känslor.

I tid och livskvalitet spelar en viktig roll hundmat. Det färdiga foderet måste vara den enda premiumklassen, med övervägande kött. Om maten för Spets är beredd hemma, bör grunden också vara mager kött.

Det är viktigt att inte överdriva hunden, för att kontrollera kaloriinnehållet i maten, för att inkludera de nödvändiga kosttillskotten i kosten. Med ålder är det nödvändigt att ändra meny husdjur och att följa råd från en veterinär.

Vid hundens unga ålder är värd för en årlig rutinundersökning och nödvändig vaccination i veterinärkliniken. Vid ankomsten till 7 år för att kontrollera status för hälsan hos djuret är nödvändigt 2 gånger per år. Detta bidrar till att identifiera sjukdomen i ett tidigt skede och starta snabb behandling. Det är viktigt att ge rätt vård för ditt husdjurs päls. Dessa förfaranden har en positiv inverkan inte bara på dess utseende, men också till nytta för hälsan.

 • Bada. Det är nödvändigt att göra detta, men inte så ofta – 1 gång om 2 månader, och på vintern är det i allmänhet nödvändigt att överge vattenbehandlingar. Använd endast ett speciellt husdjursschampo och torka håret väl.
 • Kamning. Under smältning är det nödvändigt att göra det varje dag, resten av tiden – två gånger i veckan.
 • Frisyr. Denna åtgärd kan utföras 1 gång på 3 månader från en specialist och helst under den varma säsongen.

Varaktigheten av japansk spets liv påverkar hans sätt att leva. Den måste vara aktiv. Ägaren måste ägna maximal tid åt sitt husdjur och leka med honom i utomhusspel. Kommunikation, positiva känslor, sol och promenader i naturen kommer att ge mycket positivt som en hund och dess ägare.

Om du följer alla råd, kommer den japanska spetsen i många år att glädja ägarna med sin närvaro. Den kärlek och uppmärksamhet ägaren kan göra hunden under lång tid.

Idealiska förhållanden under vilka husdjuret kommer att leva så länge som möjligt, kommer att tycka om: en ägare under hela livet, lugn i huset och närvaron av en andra hund. Den senare är nödvändig för full kommunikation, utan vilka djur inte kan känna sig bekväma. Hur skulle en person älskade husdjur, det kan inte ersätta släkt, och utan honom spets kommer alltid att vara dåligt.

Det kommer att förkorta japansk spetsens livslängd

Det finns många faktorer som är negativa för representanterna för denna ras. Alla orsakar störningar i system och organers arbete och framkallar utvecklingen av deras sjukdomar. Förekomsten av biverkningar kan förkorta en hunds liv i 4-6 år. De viktigaste sjukdomarna som uppträder i spets på grund av felaktiga förhållanden, följande:

 • inflammation i bukspottkörteln;
 • leversjukdom;
 • inflammation i tarmen;
 • tumörer i tarmen;
 • maligna neoplasmer av olika lokalisering;
 • störningar i hjärncirkulationen;
 • störningar i hjärtmuskeln;
 • ledsjukdom.

Frakturer förtjänar särskild uppmärksamhet. Dessa hundar är bräckliga, och grov hantering skador är vanliga. Varje fraktur tar vitalitet, men också ålder, vilket orsakar smärta, som verkar destruktivt på hjärtat.

Ägaren måste känna till rasens innehållsegenskaper, vare sig ung eller vuxen Japansk Spets, stor eller medelhöjd eller dvärgspets.

De främsta orsakerna till minskningen av livet - dålig näring och vård, vilket undergräver hundens hälsa.

 1. Otillräcklig kvalitet på mat, inklusive utfodring från bordet – en obalanserad diet leder till sjukdomar i matsmältningssystemet och bukspottkörteln.
 2. Brist på motion. När husdjuret inte räcker med att gå och röra sig, bröt han ledningens tillstånd. I lägenheten, trots sin lilla storlek, förlorar hunden fortfarande rörelse.
 3. Frekvent stress. Emotionella upplevelser-orsaken till hjärtattacker hos hundar, inklusive japansk spets är oacceptabelt att straffa eller vara riktigt skrämmande.
 4. Brist på vaccination. Valpen, som inte vaccineras, är försvarslös mot virus och är ofta infekterad med distemper eller enterit.
 5. Vägran att använda medel för att skydda mot fästingar och loppor. Blodsugare försvagar husdjur och ger ett starkt obehag. De är också bärare av sjukdomar.
 6. Bo hund i värmen.

Undantaget för negativa effekter på hundens kropp gör det möjligt att bevara sin hälsa.

Tips för bra värdar

 1. Eventuella förändringar i djurbeteende kräver ett besök hos veterinären för att identifiera orsaken.
 2. I värmen rekommenderas att skära djuret, eftersom det är nödvändigt att tänka på hans fysiska tillstånd, inte utseende. Förfarandet krävs oavsett färgen på den japanska spitzen.
 3. Kommunikation med andra hundar är nödvändig för husdjuret varje dag.

Uppmärksamheten på husdjuret, med hänsyn till hans intressen och behov, möjliggör förlängning av husdjurets liv. Om ägaren inte följer husdjuret kommer hunden inte att leva länge.