Sjukdomar i den japanska spets

Sjukdomar i den japanska spets: röd runt ögonen, tappar päls, skällig

Sjukdomar i den japanska spets bild med fakta om hund

Sjukdomar i den japanska spets

Det största hälsoproblemet med japansk spets är dislokation av knäleden, där knäskålen förskjuts från sin normala position. De kan också vara benägna att röd runt ögonen, vilket oftast beror på för små tårkanaler eller allergier mot långt gräs eller stress.

Den japanska spets är en familjehund, och en av de starkaste hundarna bland andra raser. Tidig vård, såsom regelbundna vaccinationer, avmaskning, användning av läkemedel kommer allvarligt att förlänga hundens liv. Det är faktiskt en mycket enkel ras att behålla. Han behöver inte mycket uppmärksamhet, hans kost är minimal, motion är minimal och grooming är måttlig, så jag skulle rekommendera denna ras till alla. Särskilt eftersom han med sin angelägna hörsel är en av de bästa vakthundarna. Naturligtvis är detta inte en idealisk hund för obeslutsamma ägare. Jag har sett många kunder köpa en valp eftersom det ser så söt, men år senare beklagade de det.

Eftersom den japanska spets-rasen är ganska hård, har jag nästan inget att säga om det allmänna hälsotillståndet, ibland lider det av ottit eller öroninfektioner, som vanligtvis orsakas av ägarens försumlighet under badning. Om vi tillåter inträngning av vatten i den vertikala hörselgången av en hund, kan vätskan inte komma ut, så det blir ett utmärkt substrat för bakterier som finns i stort antal på ytan av hundens hud. Då börjar en ond cykel försöka utrota detta fenomen.

Ett varnande element: försök aldrig att rengöra öronen med en bomullspinne ner, eftersom det bara trycker öroninfektionen djupare. Det bästa sättet att hantera öroninfektioner är att först genomföra en hygienisk behandling av innehållet i öronkanalen hos veterinären. Valet av läkemedel bör alltid baseras på resultaten av denna procedur. Det är också meningsfullt att använda både orala droger och aktuella droppar, den senare används under en längre tid. För att rengöra kanalen behöver han en veterinär för att spola öronkanalen, helst under lugnande medel. Fortsätt också att ta mediciner i 10 dagar efter att alla tecken på öroninfektion har läkt. Det är logiskt att veta veterinärens åsikt om huruvida örat har läkt helt innan du slutar ta medicin.

Vissa medlemmar av denna ras lider också av epilepsi. Han behöver medicin, ibland livslång. De kan ges antiepileptiska läkemedel, och efter två år föreslog jag alltid att levern kontrolleras regelbundet hos de hundar som behöver ytterligare behandling. Innan du börjar behandla denna sjukdom, berätta först veterinären om sin familjehistoria, d. v. s. om han har föräldrar eller syskon som lider av denna sjukdom. Din veterinär skulle också vilja göra några preliminära tester, såsom sköldkörtelfunktion, regelbunden analys av sockerhalt och kalciumprofiler, vilket innebär att uteslutningen av denna sjukdom kan vara genetisk och kräver behandling under lång tid.

Och nu av den främsta anledningen frågar jag familjer med små barn för att undvika denna ras, många människor tenderar att få japanska spets när de bara är några dagar gamla. Vissa skryter även om hur de höjde dessa djur själva, vilket är verkligen lovvärt, men under inga andra omständigheter borde du ta hem sådana små valpar. Detta beror på att djuret saknar fördelarna med valp socialisering, där mamman och syskonen lär det bra sätt. Till exempel, om valpen biter mamman, morrar hon som svar eller glatt klämmer valpen och berättar för honom om hans tillväxt. Det lär valpen att bita och spela, men inte att skada, och Vice versa, när valpen får det, uppmuntrar vi att bita fingrarna. Detta lekfulla beteende på lång sikt utvecklas faktiskt till en obehaglig vana. Barn spelar grymma spel med valpar, och när de tar hämnd, sätter det ett mycket dåligt exempel på en valp som anser att det är lagligt att spela på detta sätt, när han växer upp som vuxen, blir dessa spel farliga, och det finns inget sätt att vända tillbaka klockan och ändra beteendet efter installationen.

Så om du blir medlem i denna ras, kom ihåg några viktiga punkter. Det är ett djur, inte en leksak. De färdigheter du lär en liten valp kommer att pågå en livstid. Så inte uppmuntra hunden att sova på din säng om du inte vill att den vuxna hunden att stanna på sängen, och om du låter hunden sova på sängen, vara modig och få honom från sängen. Om han inte tillåter dig att göra det, är hunden chefen och du måste ta sekundärt medborgarskap i ditt eget hem.

En annan indikation på problemets allvar är presentationen av resultaten av genetiska tester. Begagnade stamtavla djur måste ha god genetik för att utesluta genetiska sjukdomar från början. Hundar som lider av ärftliga sjukdomar som är karakteristiska för rasen bör uteslutas från avel för att bibehålla hälsan i gott skick. Till exempel finns det en tendens att förskjuta knäskålen, som i många andra raser av hundar, särskilt små hundar. Synproblem som distigeos eller förträngning av tårkanalerna, liksom tandproblem kan också uppstå i den japanska spets. Men andra typiska arter av sjukdomen är okända.

Hur man ordentligt hand om min Japansk spets?

Trots den ärftliga predispositionen till många sjukdomar kan många sjukdomar i spets förebyggas med regelbunden vård. Tandvård minst en gång i veckan och daglig borstning hjälper till att förhindra tandproblem. Sjukdomar eller inflammationer i ögon, näsa, öron och klor kan också detekteras och behandlas i ett tidigt skede med lämplig uppmärksamhet och regelbunden övervakning. En annan viktig aspekt av denna vård är den japanska spets grooming. Trots den imponerande och frodiga pälsen kräver osoboy Vård och är vanligtvis tillräcklig för att noggrant kamma håret två gånger i veckan. Endast under tappar päls (två gånger om året) ökar intensiteten av vården för att flytta till daglig borstning.