Storlek av japansk spets - utseende, vikt och höjd

Här kan du läsa mer om japansk spets vuxen tik, hane, valp: fakta om utseende, storlek, höjd, vikt och tillväxten.

Storlek av japansk spets - utseende, vikt och höjd bild med fakta om hund

Storlek: liten

Vikt: 7–10 kg

Mankhöjd: Hane 30–38 cm, tik 25 – 35 cm

Vikten är inte fast en beskrivning av rasen (Rasgrupp (FCI): Grupp 5, sektion 5. Asiatiska spetsar och närstående raser, Rasgrupp (SKK) : Grupp 5 Spetsar och urhundar) Medelvärdena varierar från 5-8 kg, men en 10 kg hund (utan övervikt) kommer att erkännas som fullblod i enlighet med kraven i standarden. Vanligtvis tik något mindre hane och olika "ansikten drag”

Vad är vikten av en vuxen Japansk Spets

Vikten av en vuxen manlig hund varierar från 5 till 8 kilogram. Tik väger lite mindre.

Enligt den japanska spetsens standardfysik bör den vara stark och flexibel. Standardhöjden för hundar 25-38 cm, med en vikt av 5-10 kg.

40 cm - den maximala höjden på dessa korta hundar. Kroppsvikten hos japanska spets beror på kön: maximal vikt observerad hos hane och är 10 kg och minsta hos tikar – 5 kg.

Hur mycket väger en japansk spets valp

Tabell med den genomsnittliga normen för valpens vikt i veckor och månader:

Valp ålder Valp vikt
3-12 veckor 1-2 kg
3-6 månader 3-4 kg
6-10 månader 5-6 kg
Mer än 10 månader mer än 6 kg

Mer om valp viktökning

I genomsnitt tar små hundar 9 månader för att nå sin vuxna vikt. Medan större hundar kan ta upp till 1,5 år för att nå sin vuxna vikt. Notera att valpen vikt info är bara en uppskattning. Om din valp vuxen inte faller inom intervallet av vikter, skulle det vara bäst att kontakta en veterinär.

Hane genomsnitt: 6 kg

Tik genomsnitt: 5 kg

Hur stor är en japansk spets

Storleken på en japansk spets, analogt med vikten, inte så stor som du kanske tror. Om du kastar en flyktig blick på hunden, kommer hennes underbara kappa att ge intrycket av något solidt, voluminöst.

Men om du närmar dig djuret från den praktiska sidan och med en roulette i handen är allt något annorlunda. Hane maximala höjd - 40 cm påminner: hunden mäter vanligtvis från tår till Mank. Tikar är mindre - de växer upp till 35 cm. naturligtvis är dessa data ungefärliga. Och om djuret är något lägre, till exempel att oroa sig för att bara inte göra det.

Tillväxten av Japansk Spets

Höjden på den japanska spetsen växer till ca 4-9 månader. Det finns hundar, som redan i 4 månaders höjd med vuxen hund, och det finns de som sin centimeter samlas bara närmare 1 år. Fråga uppfödaren hur valpens föräldrar växte upp! Tack vare detta förstår du hur din valp kommer att utvecklas.

Då börjar den japanska spetsen växa i bredd: expandera kropp och nospartiet.

Japansk Spets växer upp till puberteten. Det förekommer hos tik vid första brunsten, hos manlig hund — när de börjar lyfta upp ett ben. Nu är din baby inte längre ett barn, men en tonåring.

På 4-7 månader ersätts valphår av Tonåring. Toppen av dess utveckling spets når bara till 3 år.

För att förstå vad spets i vuxen ålder, behöver vikten på 2 månader gånger 3 eller vikten på 2 månader gånger 2.

Stora föräldrar kommer att ha stora valpar, små de kommer att ha små (ofta uppfödare Ligger att höjden kommer att vara upp till 40 cm vid manken, och sedan hunden växer höjd maximal knä). Valpar växer sällan sina föräldrar, men mindre än de minsta av de två föräldrarna är också sällan. Dvs. tillväxten av din hund kommer att vara någonstans i intervallet mellan mamma och pappas tillväxt.

Vad bestämmer tillväxten av den japanska spetsen?

Först av allt, från genetik - stora föräldrar, som regel, föds stora valpar, och vice versa.

I andra omgången-från foder. Naturlig mat (kött + spannmål) Spets att få sin tillväxttakt är ca 4-6 månader gammal, på torr mat växer valpen långsammare. Men det betyder inte att det naturliga foderet blir större. Han växer upp lite fortare.

För det tredje — från vitaminer. De accelererar tillväxten, men gör inte din spets större.

På fjärde plats-från att gå, springa. Här ökar de verkligen spetsens storlek, men bokstavligen blir 0,5 - 1 cm. Fysiskt utvecklad Japansk Spets blir större. Men kom ihåg att Pomeranian inte är en sportig hund. Han har låga krav på fysisk aktivitet (mindre än 1 timme per dag)

Utseende

japansk spets utseende

Enligt de normer som fastställts för rasen, den japanska Spets har:

  • Triangulära upprättstående öron av medellängd. Överflöd av fluffig päls minskar visuellt deras verkliga storlek.
  • Bred panna med en uttalad övergång till en spetsig räv nosparti.
  • En miniatyr svart näsa och mandelformade ögon med en mörk iris, som upprepar näsens skugga. Vid första anblicken verkar det som om representanterna för denna ras inte har några elever.
  • Tunna läppar med en svart kant, tätt intill de små men starka tänderna med en saxbit. På grund av denna kant på läpparna av Spets imprinted evigt leende röra sentimental japanska.
  • Proportionell och muskulös kropp kvadratisk form med en bred midja, utvecklad bröstkorg med ullkrage och en spänd ljumsklinje. Tik, som skiljer sig mindre tjock kroppsbyggnad, ser mer elegant ut än hane hund.
  • Raka lemmar med starka och flexibla leder. Form av tassar rundade.
  • Hög uppsättning fluffig svans, klamrar sig på baksidan. Den ringformade formen anses vara en defekt, vilket garanterar borttagning från utställningar.
  • Rak vakt hår och underull bulk. Minsta längden på håret observeras på öronen, nospartiet och framsidan av väskan. Snövit färg på kappan är obligatorisk. Inklusioner av andra färger eller ändringar i huvudfärgen är inte tillåtna.

Unga japanska är ofta förvirrade med Samoyed, men till skillnad från laek är den japanska rasen bland de minsta företrädarna för Spets.